Om Oss

About us  banner

Vårt huvudsakliga fokus är att designa och tillverka  glasfiber och Composite båtar som kan köras  med optimal hastighet med en stark och säkert skrov med den senaste tillgängliga tekniken.  Ägaren, har varit till sjöss sedan han var 5 år och har över 20 års offshore-racing erfarenhet av att ha tävlat i både Europa och USA. Hans fru har varit inblandad i offshore segelbåt racing i Hawaii, och Kapstaden, Sydafrika sedan 16 år. Efter att ha tävlat för University of Hawaii Sailing Team och i andra olympiska serien yacht race som Kenwood Cup, Nioulargue, St Tropez.

Det är från hans och hans hustrus, passion för havet och båt racing  de bildade Compass Boats Ltd. för att bygga egen adesign av Off Shore och fritids motorbåtar. Compass Boats har flyttat sin fabrik båtbyggeri till Kroatien. bygger sport båtar  och fritids – fiske båtar. Vi vill ge allmänheten  Off Shore racing teknik som ökar båtarnas säkehet och hanterbarhet ( bil industri gör detta redan från bil racingen) alla båtar är vår egen design från första idee till att rita i Cad och till slut göra formar sker hos oss med andra ord  högpresterande båtar till ett överkomligt pris, för sport, fiske eller rekreation.

Vi lanserade vår nya Compass 535 under 2011, och redan  har vunnit Grand Prix pris på Rijeka Nautika Boat Show och vi satte  ett nytt rekord för en båt 5,35  meter för resa från Dubrovnik till Pula på under 8,5 timmar sträckan är  över 272 nautiska miles.

Under 2017 släpper vi våra nyaste design Compass 290 och Compass 480.

Vår Compass 995 och Compass 1195-modellen byggs med infusion / vakuum teknik.